Er tidligere festbruker av kokain, har stoppet nå men sliter med tørrhals og slimhoste. Har det sammenheng?

Hei jeg er tidligere festbruker av kokain. Stoppet nå, vært helt uten i 3-4mnd men trappet ned siden sommeren. Jeg sliter med tørrhals og mye slim i nese og slimhoste. Kan det ha en sammenheng, og i såfall er det noe jeg kan gjøre for å motvirke det?andre bivirkninger har vært neseblod iløpet av uka

mann/gutt |
20 år |
vestfold

  Rusinfo svarer:

Godt jobbet med nedtrappingen! Dette kan nok ha en sammenheng, selv om det har gått en stund siden sist du brukte stoffet.

Kokain tas opp via slimhinnene i nese eller munn, og har en sammentrekkende virkning på blodårene. Dette gir en direkte skade på slimhinnene i munnen, nesegangene og luftrøret/svelget.

Ut fra hva du skriver har vi ikke inntrykk av at bruken din har vært høy, men vi må også nevne at overdreven bruk av kokain kan føre til at vevet i slimhinnene blir permanent skadet på grunn av dårlig blodtilførsel.

Siden vi ikke er helsepersonell har vi dessverre ikke noen råd om hvordan dette kan motvirkes. Vi anbefaler at du tar kontakt med lege eller legevakt for å be om råd. Du kan også ta kontakt med Helsestasjon for ungdom i din kommune.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.