Jeg har en god venn som innser han har et problem med alkohol

Hei. Jeg har en god venn som har tatt kontakt med meg pga han innser ar han har et alvorlig problem med alkohol, og han ønsker å snakke med meg om dette. Finnes det noen ressurser jeg kan ha glede av ifbm denne samtalen?

mann/gutt |
50 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Først og fremst: så fint at vennen din ønsker å snakke med deg om dette!

Konkret hva som kan være nyttige ressurser for han og for deg, kommer kanskje litt an på hva han selv har å si om det hele. Men la oss ta utgangspunkt i at han faktisk ønsker å prøve å ta grep, men er usikker på hvordan han kan gå fram.

I så fall kan du jo f.eks. tipse ham om å ta kontakt med oss på chat eller telefon i åpningstidene. Det er helt anonymt og lavterskel. Sammen kan vi prøve å finne en fremgangsmåte som kan fungere for ham.

Dersom han er åpen for å gå i behandling i offentlig spesialisthelsetjeneste, så trenger han en henvisning. Dette er noe han kan diskutere meg fastlegen sin, eller evt. NAV. Her kan du eventuelt også tilby deg å bli med på en slik samtale, om det er greit for dere begge.

En annen ting du kan tipse han om, er gruppemøter i AA. Dette er noe mange opplever som et verdifullt nettverk å ha rundt seg.

For din egen del så kan vi jo tipse om vår artikkel Hvordan snakke med noen om deres rusbruk. Denne tar utgangspunkt i at det er du som pårørende som tar initiativ til samtalen, men flere av punktene kan likevel være aktuelle når han selv har bedt om samtalen.

Tipser også om denne artikkelen fra Helsenorge om tilbud til pårørende innen rus.

Ønsker deg lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.