Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Alkoholinntak og hjerteinfarkt, hjerneblødning og epilepsi

Hei. Har en bror (detaljer anonymisert red. anm.) som har konsumert mye alkohol o manga mange år. Hadde hjerteinfarkt for 11 år siden. Dette gikk bra. Da begynte han på medisiner som på disse årene ikke har vært til legen og sjekket. Han har en krevende jobb med mye reising med forflytning i bil på mange timers kjøring. Jobber som skal helst vært ferdig i går. I tillegg til store porsjoner middag og konsumering av store mengder alkohol sent på kvelden. Opp på jobb neste morgen.
Fikk hjerneblødning og kraftige epilepsianfall (detaljer anonymisert red. anm.) i år. Kom raskt til sykehus og videre (detaljer anonymisert red. anm.) til operasjon. Mistet tale og er litt hemmet på venstre side, men etter forholdene gpr det fint. Prater greit nå men prater litt senere..han er frustrert for på kontroll (detaljer anonymisert red. anm.) sa de – uten sertifikat i minimum 1/2 år. Ikke drukket alkohol siden dette skjedde. Men (detaljer anonymisert red. anm.) på toget hjem begynte han å drikke. Som resulterte at han ikke reiste heim men reiste til en drikkekamerat. Han går på medisiner å vi er redde for han. Han lyger og vi får beskjed at vi overvåker han..på blodprøvene på sykehuset viste de overkonsumering av alkohol over tid.
Hva tenker dere ang alkoholinntak i denne casene?

kvinne/jente |
57 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi konkrete svar på det du spør om, dessverre.

Alkohol er et rusmiddel som skader alle kroppens organer. Når det gjelder helseråd om alkohol generelt så sier fagpersoner at all bruk av alkohol er skadelig for helsen og bør unngås, eller i det minste kuttes ned til et minimum.

Når tester viser overkonsum av alkohol over tid, så tenker vi at det beste for helsen er å ikke drikke i det hele tatt en periode, uavhengig av om han er frisk eller ikke. Når han i tillegg har lidelsene du beskriver, tenker vi at han bør snakke med legen om alkoholbruken sin og få noen konkrete råd til hva han bør gjøre.

Om du ønsker råd om hvordan du kan snakke med noen om deres rusbruk har vi noen råd som kan være til nytte på våre hjemmesider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.