Er det farlig å ta 300 mg Ritalin?

Er det farlig å ta 300mg Ritalin i kroppen og hvor farlig da?

mann/gutt |
15 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dersom du har inntatt dette og mistenker forgiftning, må vi oppfordre deg til å kontakte Giftinformasjonen 22 59 13 00 for en vurdering. Når du sender inn spørsmål til oss, kan det ta flere dager før du får svar.

Det kan være risikabelt å innta 300 mg med Ritalin, da dette er langt over maks anbefalt daglig dose – som er 60 mg. Hvor farlig det vil være er det dessverre vanskelig å svare på, da ulike mennesker har ulik toleranse for Ritalin. Enkelte personer kan også ha underliggende sykdom som gjør at en slik dosering av Ritalin kan være svært farlig.

Ritalin er et sentralstimulerende middel som fører til en økt aktivering av sentralnervesystemet, og typisk vil slik bruk føre til økt puls, hjertebank og mindre matlyst. For noen vil et høyt inntak av Ritalin føre til en følelse av eufori og økt selvtillit, og derfor er dette også et stoff som kan misbrukes og føre til avhengighet. Det er også viktig å være klar over at det kan være risikabelt å kombinere Ritalin med andre rusmidler, slik som alkohol, da dette vil kunne øke den totale belastningen på hjerte- og karsystemet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.