Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg har panikklidelse og må ta valium, frykter jeg er blitt avhengig

Hei.
Jeg har panikklidelse. Innimellom er den så voldsom at jeg må ta Valium 5 mg.
Jeg har en frykt for at jeg er blitt avhengig. Bruker ca 5-6 stk i måneden.

kvinne/jente |
46 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Innlegget ditt inneholder ikke spørsmål, men vi antar at du ønsker informasjon om risikoen for avhengighet. Det er vanskelig å svare kategorisk i slike spørsmål, siden det gjelder en subjektiv opplevelse. Vi på Rusinfo er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi helt presise råd om bruk av legemidler, men vi svarer så godt vi kan.

Du skriver at bruker 5-6 stk av denne medisinen per måned, og dette gir inntrykk av at du tar pauser som sikrer at bruken ikke skjer over flere dager på rad. Det er nok positivt for å unngå potensielle plager fra abstinenser. Samtidig kan det ikke utelukkes at jevn bruk kan medføre en viss psykologisk tilvenning som kan føles som en form for avhengighet.

Vi har forståelse for at panikklidelser kan gi store plager, og det virker som at du er forsiktig med medisineringen og ser an ditt behov. Det er flott at du er oppmerksom på utfordringene som kan oppstå, men så lenge bruken er forsiktig er det også viktig at du ikke har dårlig samvittighet for å bruke en medisin som hjelper.

Husk at mennesker er forskjellige, og at noen blir lettere avhengige enn andre. Ifølge Felleskatalogen bør Valium (diazepam) brukes forsiktig, og helst i et begrenset tidsrom. Vi anbefaler deg å ha en tett dialog med din lege for å unngå problemer med tilvenning og avhengighet, slik at du kan få best mulig effekt av medisinen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.