Har jeg blitt permanent skadet av å spise hasjbrownies?

Hei, vil ikke at dette skal være offentlig. Sist år (mai2021) så hadde jeg 2 1/2 stykker hasjbrownie med ca 1-2 uker mellomrom. Det var 6g i ca 9 stykker. Er veldig redd for om det kan ha ført til permanente skader eller psykose. Legen min sier at det er liten sjangse for skade. legen på hfu sier og det og når hun sendte melling til psykologen min så sa hun at hun ikke mente at jeg var psykotisk men jeg ble fortsatt redd for å være det. Jeg hadde det i mai 2021 og tenkte ikke over det før august 2021. Da lurte jeg på om jeg hadde blitt dummere pga det. Har og gått perioder der jeg ikke tenker på det. føler at jeg har dårlig hukommelse men vet ikke om jeg hadde det før og eller om det kan være pga liten søvn. Er bare veldig redd for å få Schizofreni eller å ha blitt dummere. Vet ikke om jeg har kastet hele livet mitt bort med dette. Noen på sånne sider som dette har sakt at det jeg hadde ikke var stor nok mengde til å føre skade og at jeg bare gjorde det 1-2 ganger, så ingenting jeg ble hektet på. Så vet ikke om det betyr at det ikke er skade. Jeg skammer meg bare over det. Den personen jeg fikk det fra var 15-16 og tenker vel ikke at han kan ah fått så godt kvalitet, så vet ikke om det var sterkt, sikert eller om noe annet var i det. Er bare redd (var 17 år og 3 måneder når jeg tok det)

mann/gutt |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som du har hatt en ubehagelig opplevelse i etterkant av disse hendelsene, og at du har vært bekymret for konsekvensene av dette en stund. Det er fint at du er nysgjerrig på hva/hvordan bruk av rusmidler (som hasj) kan påvirke deg, og potensielt hvilke negative effekter det kan ha.

Når det gjelder din konkrete tilstand, og i hvilken grad du har blitt negativt påvirket av å spise hasjbrownies, er det dessverre vanskelig for oss å uttale oss om. Dette er fordi vi ikke er helsepersonell, og heller ikke kjenner til hele din historie og situasjon. Dette er nok din lege og psykolog mer kvalifisert til å uttale seg om, og dersom de vurderer det som lite sannsynlig at dette har ført til alvorlige negative konsekvenser for deg – så er nok dette en riktig vurdering.

Vi kan allikevel uttale oss på et generelt grunnlag, og si noe om risiko og skadepotensial ved inntak av hasjbrownies.

Det er riktig som du sier, at inntak av hasj kan påvirke både konsentrasjon og hukommelse, og at det i noen sjeldne tilfeller kan føre til utvikling av psykose. Samtidig vil slike uønskede komplikasjoner svært sjeldent oppstå etter noen få gangers bruk. I forhold til den mengden/dosering du beskriver, er det heller ikke mye som tyder på at dette har vært spesielt farlig.

Du har neppe blitt dummere etter dette, og vi tenker at du heller ikke har «kastet bort livet» ditt som følge av å ha prøvd hasjbrownies et par ganger. Det er allikevel fint at du tenker over hvilke konsekvenser bruk av rusmidler potensielt kan ha, og at du er påpasselig med å ikke gjøre dette til en vane.

Dersom du har flere spørsmål må du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat. På våre hjemmesider kan du lese mer om cannabis og psykose, og du kan også laste ned vår brosjyre om cannabis. Ved å trykke på lenken under kan du også lytte til vår egen podcast og høre episoden om «Cannabis kort forklart».

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.