Kan sniffing av amfetamin, kokain og subutex faktisk endre ens utseende?

Kan snitting av amfetamin, kokain, subutex eller lignende faktisk endre en’s ansikts-struktur og dermed utseende?? Kan feks øynenes plassering flyttes inn i skallen som konsekvens av at stoffene etser opp neseveggen??

mann/gutt |
35 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Spørsmålet ditt er om sniffing av de nevnte stoffene kan føre til endring av utseende ved at neseveggen etses bort. Det stemmer at amfetamin og kokain kan etse bort neseveggen permanent, men vi tviler på at sniffing i seg selv vil ha noen stor innvirkning på utseendet.

Omfattende bruk av rusmidler over tid kan påvirke utseendet, for eksempel ved at noen ser veldig slitne ut, får dårligere farge i huden og ofte mangler tenner. Mangelen på tenner kan være et eksempel på noe som endrer utseendet mer permanent. I tillegg kan forandringer i utseende også handle mangelfull ernæring. Folk som har ruset seg over lang tid, virker ofte eldre enn de i virkeligheten er. Amfetaminbrukere kan videre få sår på huden, og vil ofte være magre og se slitne ut.

Imidlertid finnes tegn og symptomer på rusbruk som kan endre deler av utseende midlertidig. For eksempel kan en ofte se når et menneske har drukket alkohol og er veldig beruset, og det er ikke sikkert personen ser så godt ut dagen derpå heller, men dette går vanligvis over i løpet av en dag eller to. Andre symptomer som røde øyne, blanke øyne, store / små pupiller kan også være en midlertidig endring av utseende som følge av rusbruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.