Har blitt kalt inn til førstegangstjeneste, men har i ettertid tatt hasj

Har blitt kalt inn til førstegangstjeneste, men har i ettertid tatt hasj og cannabis. Kommer jeg til å bli sikkerhetsklarert av militæret og ha mulighet til å fullføre førstegangstjenesten?

mann/gutt |
19 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Hovedregelen i forsvaret er at de har nulltoleranse for bruk av rusmidler. Når du blir innkalt til militærtjeneste kan du bli testet for rusmidler med det samme du møter til tjeneste og underveis i verneplikten. Dersom du tester positivt på rustesten, eller du selv oppgir at du nylig har brukt rusmidler kan det altså hende du ikke vil få fullføre førstegangstjenesten.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.