Kan jeg bruke diazepam og Attentin, og følge gitte kjøreregler?

Kan jeg bruke 10mg diazepam itillegg til attentin adhd-medisin, og følge gitte kjøreregler/veitrafikk loven?

annet |
34 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

I prinsippet skal det være fullt mulig, ja. Men det vil komme an på flere ulike faktorer, som f.eks. døgndose, doseringsintervall, om du er tilvendt medisinene og lignende. Du kan lese mer i Førerkortveilederen, avsnitt om benzodiazepiner og om ADHD.

Uansett er det til syvende og sist legen som vurderer hvorvidt du oppfyller det generelle helsekravet til førerkort eller ikke, og som skal informere om hvilke regler som gjelder for deg med tanke på bilkjøring. Sånn sett vil vi oppfordre deg til å avklare dette med legen din direkte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.