Jeg har bestemt meg for å slutte med kokain

Hei. Jeg var gjennom en operasjon for 1,5 år siden hvor det oppsto en del komplikasjoner som førte til at jeg fikk utskrevet en del sterke smertestillende som jeg gikk på over 1,5 måneder. Disse var nok i sterkeste laget, og jeg fikk daglig en følelse av rus da jeg tok disse. Etter jeg var ferdig med disse medisinene savnet jeg denne rusen. Det førte til at det ble prøvd ut forskjellige rusmidler, i begynnelsen bare i sammenheng med fest, for å jage denne følelsen igjen. Kokain ble «go-to»

Det startet med kanskje 1 gang i måneden, så gikk det over til 1 gang i uken. Nå har det vært ca 1 år hvor det har blitt brukt flere ganger i uken. Grunnen for at jeg stiller spørsmål her er fordi jeg ønsker å slutte med dette. Det har gått såpass langt at jeg nå har begynt å tidvis bruke dette på jobb, ved husarbeid og på skolen. Jeg er redd for at dette skal ødelegge både personlige relasjoner rundt meg, men også for karriere.

Jeg har nå bestemt meg for at fra og med i morgen er jeg ferdig med dette. Det jeg lurer på er hvem jeg evt kan ta kontakt med dersom jeg opplever vanskeligheter rundt dette? Jeg vet at abstinensene kommer, de kommer bare det er 4-5 dager uten nå. Jeg ønsker å gjøre dette på en diskret måte slik at ikke de rundt meg merker noe. Til info; ingen rundt meg vet at jeg bruker dette. Hvilke tips har dere til en som ønsker å slutte?

mann/gutt |
25 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Du er ikke alene om å oppleve at bruk av sterke medisiner over en lengre periode fører til russug, og som senere kjenner på at du har fått et problem med helt andre typer rusmidler. Du skal likevel også vite at det er fullt mulig å komme ut av det, men som du selv skriver så kan det være at du har en vanskelig periode foran deg. Vi er enig med deg i at kokainbruken du beskriver kan komme til å virke utfordrende på både relasjonene dine og jobblivet på sikt. Så det er veldig bra at du har bestemt deg for å ta tak i dette nå.

Du har skrevet i henvendelsen din at du tenker å være ferdig med kokain «i morgen». Når du leser dette kan det dermed være at det allerede er flere døgn siden du sist brukte kokain. Vi anbefaler deg likevel å lese på siden vår som handler om forberedelser til å slutte med kokain – det er en del nyttige tips der til hvordan du skal forholde deg til dette videre, selv om du allerede skulle være i gang.

Du forteller at ingen rundt deg vet om kokainbruken din, og vi forstår at du ønsker å avslutte dette på en diskré måte. Det kan likevel være greit å tenke litt over om du har noen i livet ditt du kan dele dette med – mange opplever det som både styrkende og lettende å ikke være alene om det som er vanskelig. Hvis du kjenner at dette er noe du ikke klarer å gjøre helt selv, eller at vanskelighetene blir for store, så er legen din den rette å kontakte. Hen kan hjelpe deg med henvisning til videre hjelp og har taushetsplikt. Det er mange muligheter og flere ulike tilbud dersom du trenger hjelp til å slutte. Du finner oversikt over hjelpetiltak som har avtaler med det offentlige helsevesenet på sidene til HelseNorge. Forbered deg på hva du ev. ønsker å ta opp med legen. Vær oppmerksom på at legen har opplysningsplikt som går på helsekrav til førerkort ved bruk av illegale stoffer, dersom du har lappen.

Du må også gjerne kontakte oss på telefon eller chat i åpningstiden for en mer omfattende prat om dette. Det er helt anonymt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.