Hva er vitsen med å slutte å ruse seg hvis en liker det?

hei. er det ikkje sån at vist du vil slutte og ruse deg, så er det vel bare og slutte.eg vil tro at nor ein kommer til den konklusjonen om og slutte å ruse seg. da liker ein ikkje å ruse seg lenger. og hva er vitsen med og slutte og ruse seg vist ein liker det. trenger ikkje skrive om helse ,plager og alt det . det veit eg. etter 30 år med rusing , så liker eg så godt og ruse meg at eg ser ikkje noe behov for og slutte. vist eg hadde måttet slutte ,da ville livet blitt så kjipt at eg tror ikkje eg hadde orket det nitriste livet.

mann/gutt |
51 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det er ganske riktig mange som ruser seg uten at de har noe ønske om å slutte med det. Om dette er en livsstil man trives med, og vil fortsette med, er det selvfølgelig en avgjørelse en står fritt til å ta selv. Om vi forstår deg rett, så er det sånn du føler det for din egen del – og det skal vi selvsagt ikke prøve å si noe imot!

På den andre siden finnes det jo også en del som ruser seg, men som egentlig ønsker å slutte med det. Og da er det sjeldent såpass enkelt som at det er «bare å slutte». Dette kan være vanskelig å få til av en rekke grunner – f.eks. miljøet en befinner seg i, manglende hjelpetilbud, psykisk sykdom, skam, en dypt innarbeidet rutine, eller bare fysiologisk avhengighet av det aktuelle rusmiddelet – for å nevne noen av mange mulige hindre.

Og det er nok også sånn at mange er ambivalente – på én side ønsker de å slutte med rusbruken, på den andre siden ønsker de å fortsette med den. Disse motstridende ønskene kan være tilstede samtidig, eller de kan veksle frem og tilbake over tid. Men noen opplever etter hvert at ulempene ved rusbruken i hovedsak veier tyngre enn fordelene, noe som igjen kan utvikle seg til et ønske om endring.

Og det er nok også sånn at mange ruser seg og ikke ønsker å endre på det, men likevel presses eller tvinges til å gjøre det av ulike årsaker. Dette kan f.eks. handle om krav fra familie, jobb, helse, politi/straff, førerkort og mye mer – altså av andre grunner enn at de simpelthen ikke liker å ruse seg lenger.

Det eneste vi egentlig prøver å si her er: dette er ganske sammensatt.

Uansett så finnes det hjelp å få til de som eventuelt måtte ønske å prøve å endre på sin rusbruk. Andre som leser dette og som kanskje vil vite mer, kan f.eks. se våre guider Hjelp til å slutte, eller kontakte oss på telefon / chat for en anonym samtale.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.