Jeg tar 50 mg atarax for søvnproblemer. Er dette innenfor regelverket for bilkjøring?

Hei! Jeg tar 50 mg atarax for søvnproblemer. Jeg bruker ingen andre legemidler og tar dem alltid 12 t eller merfør jeg skal kjøre til jobb. Er dette innenfor regelverket? Legen min har ikke sagt noe på dette, heller ikke apoteket. Men så leste jeg at døgndosen måtte være 30mg og ble usikker. Takk!

kvinne/jente |
34 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

I førerkortforskriften står at hydroksyzin (virkestoffet i Atarax) kan bli inntatt inntil 30 mg per døgn og at siste dosen må være inntatt minst 8 timer før kjøring. Det betyr at du kun har lov til å bruke 30 mg i døgnet om du skal oppfylle det generelle helsekravet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.