Kan jeg ta 15 mg Sobril og 5 mg Mogadon og beholde førerkortet?

Kan jeg ta 15 mg sobril og 5 mg mogadon og beholde førerkortet?

66 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Så lenge du ikke bruker andre medisiner som kan påvirke kjøreevnen, og du bruker disse medisinene fast (ikke kun sporadisk), og du er tilvendt denne dosen (minimum 7 døgn sammenhengende bruk), skal du fint kunne ta opptil 15 mg oksazepam (Sobril) og opptil 5 mg nitrazepam (Mogadon) i døgnet og samtidig oppfylle helsekravet til førerkort. Du må riktignok vente minimum 8 timer etter inntak av Mogadon før du kjører bil.

Uansett kan det være greit å ta denne praten med legen direkte, som skal kunne informere deg om hvilke regler som gjelder for deg.

Du kan lese mer i Førerkortveilederen kap. 14, avsnitt om benzodiazepiner og benzodiazepinlignende legemidler (se «Veiledning» for utfyllende informasjon).

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen