Bekymret for barn med alkoholisert far, hva gjør vi?

Hei! Vi står i en svært vanskelig å ubehagelige posisjon. Onkelen min har 2 barn og han er alkoholiker. Den siste måneden har han kjørt i fylla to ganger og blitt tatt av politet, men vi føler at ingenting skjer.. han bli svært aggressiv når han drikker å han har truet søsteren sin og partneren hennes med at han skal drepe de. Vi e veldig bekymret for barna, men føler oss helt hjelpeløse fordi ingenting skjer! Han bor sammen med barnemor å de to barna, og barnemor ser ikke problemet og gjør ingenting for at ting skal bli bedre. Vi har måttet ringte politet uttallige ganger fordi vi har vært redde for hva han kan finne på. Vi føler oss kvalt og hjelpesløs. Det er ikke riktig at barn skal vokse opp under slike forhold, men vi klarer rett å slett ikke å hjelpe de.. Hva skal vi gjøre? Dette er bare tragisk og vondt for oss alle.. det har vært slik i mange år..

kvinne/jente |
25 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dere kan ikke gjøre så mye mer enn å varsle barnevernet om deres bekymring. Når barnevernet har mottatt bekymringsmelding skal de igangsette undersøkelser og foreta vurdering. Om de vurderer det slik at de ikke trenger å gripe inn på noen måte eller tilby familien det gjelder hjelp av noe slag kan dere melde bekymring på nytt.

Dere kan ringe alarmtelefonen for mer informasjon og veiledning vedrørende barnevern.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.