Trapper ned Sobril, men opplever sterk uro, matthet, noe kramper og søvnløshet

Hei, jeg har brukt Sobril daglig over lang tid. Ikke høy dose, ca. 10 mg pr døgn, av og til noe mer, men over noen år. Nå prøver jeg å slutte:/ trappe ned, men opplever sterk uro, matthet, noe kramper og søvnløshet. Skyldes dette abstinens?

kvinne/jente |
62 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisiner, samt hvordan du evt. skal slutte med dem, må vi dessverre be deg ta opp dette med legen. Det blir en type medisinsk veiledning vi ikke egentlig kan gi, da vi ikke er helsepersonell.

Helt generelt kan vi kanskje si dette: Ja, det er godt mulig at plagene du beskriver kan tilskrives abstinens. Det er typisk å oppleve dette når du trapper ned. Disse plagene skal være forbigående etter en viss tid – hvor lenge det er snakk om, vil variere en god del fra person til person. Men generelt er det sånn at jo mer langsomt og gradvis du trapper ned, desto mer skånsom blir overgangen med tanke på eventuelle abstinenser.

Uansett vil vi altså oppfordre deg til å ta opp dette med legen som skriver ut medisinen, dersom du ikke allerede har gjort det. Legen skal kunne gi deg råd for nedtrapping, samt eventuell oppfølging ved behov.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen