Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Legen sier urinprøven var utvannet og nekter å skrive ut resept

Jeg og legen inngikk en avtale om og trappe ned på noen steke smertestillende. Jeg har fulgt denne nedtrappingen og gitt urinprøver underveis. Sist urinprøve var utvannet i følge legen og han vil derfor ikke gi meg mere. Han ga innen annen grunn eller forklaring på hva vi gjør videre anen en at han nekter og skrive ny resept. Vi hadde en plan og har fulgt den, kan han bare nekte og gjøre noe mitt i en behandling?

mann/gutt |
55 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis legen har mistanke om manipulasjon av urinprøver, så kan han avslutte medisineringen. Utvanning av urin er en relativt vanlig måte å manipulere urinprøver på, og det er legen sikkert klar over. Når det er sagt, så er det fullt mulig å «tynne» urinprøver uten å ha gjort det med vilje. Det er nok legen også klar over, og han bør derfor gi råd til pasienten sin om at dette kan skje hvis man inntar mye væske før man avgir urinprøven. Fordi det er mulig å avlegge utvannede urinprøver uten hensikt, er vårt inntrykk at det er ganske vanlig at tvilen kommer pasient til gode i slike tilfeller, og at pasienten får en ny sjanse til å avgi urinprøve som ikke er utvannet.

Siden du har fulgt nedtrappingsplanen og har avgitt rene prøver underveis, og hvis du tidligere ikke har avgitt utvannede prøver, høres det ut som at dette har fått uforholdsmessige store konsekvenser for deg. Vi forstår at det oppleves ille å plutselig avslutte midt i en nedtrappingsplan, og du bør også få en forklaring på hva som er dine alternativer til behandling videre eller en forklaring på hvorfor dette ikke kan gjennomføres.

Vi tenker at du kan henvende deg til legekontoret for å forsøke å oppta en dialog om dette. Du kan ringe dem, men det kan også være nyttig å sende en skriftlig henvendelse.

Oppnår du ikke forståelse for situasjonen din hos legekontoret anbefaler vi deg  deg å kontakte Pasientforeningen for videre hjelp i denne saken. Du kan også kontakte Pasient- og brukerombudet for veiledning i hvordan du skal gå frem.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.