Øker alkoholpromillen om man får i seg GHB?

Er det sånn at alkoholpromillen øker om man får i seg ghb? Mistenker at jeg fikk i meg ghb mot min vilje i helgen. Fikk tydelig atferdsendring og hukommelsessvikt. Drakk heller ikke nok til å ha såpass høy promille som jeg hadde dagen derpå.

mann/gutt |
21 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

GHB vil ikke gi høyere alkoholpromille. GHB kan midlertidig forsterke den dempende effekten av alkohol. Dette kan være veldig farlig fordi det kan bedøve viktige funksjoner til organer i kroppen. Dette kan igjen føre til koma, i verste fall død. Les mer i vår brosjyre om GHB.

GHB kan påvises i urinprøve (ca. 12 timer etter inntak) og blodprøve (et par timer etter inntak). Siden dette skjedde i helgen, er det dessverre for sent å finne ut om du fikk i deg GHB eller ikke. Hvor stor virkning alkohol har, kan også variere fra gang til gang, avhengig av en rekke faktorer. Blant annet hvor mye du har spist og drukket samme dag, om du har sovet dårlig osv.

Det er vanskelig for oss å uttale oss sikkert om du har fått i deg GHB. Generelt minner GHB-rus om sterk alkoholrus med mange av de samme symptomene. Normalt varer rusen i 3-5 timer, avhengig av blant annet dose. Dersom du skulle opplevd noe lignende igjen, anbefaler vi deg å få tatt en rustest så fort som mulig. Alternativt kan du ta en urinprøve hjemme og oppbevare denne i fryseren, da kan legen din få tatt en test.

 

 

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.