Kan man dø hvis man tar 10 sovetabletter?

Kan man dø hvis man tar 10 sovetabletter? Jeg husker ikke navnet på dem, men en tablett gjør meg veldig trøtt. Hvis jeg skal pusse tennene etter jeg tar dem så føles det ut som jeg kommer til å besvime. Det er umulig å holde seg våken så de er ganske sterke.

kvinne/jente |
15 år |
Møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell og gir ikke veiledning om vanlig medisinbruk. Bruk av legemidler trenger legens veiledning og vi anbefaler at du tar dine spørsmål med legen din.

Det høres ut som om  sovetablettene dine har en sterk virkning på deg og at du både kan kjenne deg svimmel og veldig trøtt etter at du har tatt en.

Hvis du har det vanskelig, eller opplever noe vondt i livet ditt, håper vi at du snakker med noen om dette. Kanskje har du noen foreldre, familie eller andre voksne du stoler på. Du kan også ringe eller chatte anonymt med Kirkens SOS som er døgnåpne på telefon 22 40 00 40. Kors På Halsen har også både telefontjeneste, chat, chatterom og tar imot spørsmål. Du kan også ta kontakt med Helsestasjon for ungdom der du bor.

Er du akutt dårlig etter inntak av medisiner, kan du ringe Giftinformasjonen eller 113 (begge er døgnåpne).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.