Hva skjer i hjernen når du blir stein?

Hva skjer i hjernen når du blir stein?

annet |
23 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Cannabis/hasj/marihuana inneholder en rekke stoffer, hvorav THC og CBD er to av de viktigste. Påvirkningen skjer som følge av de ulike cannabinoidenes virkning på cannabinoidreseptorer i hjernen. Virkestoffene imiterer kroppens egne endocannabinoider, som anandamid og 2-AG. Blant annet regulerer de forskjellige nevrale funksjoner for eksempel sultfølelsen, generering av motivasjon og nytelse. Når cannabinoider oversvømmer hjernen, blir disse funksjoner påvirket, og avhengig av rusfasen og andre faktorer kan de ble dempede eller mer intense.

På generelt grunnlag gir THC ruseffektene av cannabis, mens CBD demper flere av de uønskede effektene av THC, som angst, hukommelsesproblemer og paranoia.

Denne typen avbrytelse i hjernens hormonbalanse kan på lang sikt forårsake forstyrrelser i regulering av hjernens funksjoner. Da kan det oppstå tap av hukommelse, motivasjon, konsentrasjonsevne, impulskontroll, refleksjonsevne og motorikk.

Se gjerne på vår nettside om Virkninger og bivirkninger ved bruk av cannabis og Cannabis generelt.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen