Hvor kan jeg få hjelp med å minske mitt alkoholforbruk?

Hvor kan jeg få hjelp med å minske mitt alkoholforbruk på Østlandet

kvinne/jente |
73 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det kommer an på hva slags type hjelp du ønsker og hva slags type hjelp som passer for deg. Det finnes mange hjelpetilbud.

Noen velger å begynne i selvhjelpsgrupper som AA (anonyme alkoholikere) eller andre lavterskeltilbud.  Dersom du ønsker hjelp i det offentlige hjelpeapparatet, kan du bestille time hos fastlegen. Fastlegen kan skrive henvisning til spesialisthelsetjenesten som er ansvarlig for denne typen hjelp. Om du ikke ønsker å snakke med legen, kan en ruskonsulent hos NAV også skrive henvisning.

HelseNorge sine hjemmesider finner du en oversikt over ulike hjelpetilbud og strategier. Du kan også gå inn på vår artikkel Hjelp til å slutte med alkohol for nyttige forberedelser til å slutte.

 

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen