Hva er forskjellen på cannabis sativa og indica?

Hva er forskjellen på sativa og indica? Ser det står på infosidene deres at cannabis indica er en underart av cannabis sativa, men populært så fremstilles det at indica og sativa er to forskjellige ting, hvor sativa har mer THC og er stimulerende mens indica har mer CBD og er dempende. Hva stemmer?

annet |
25 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Generelt i følge wikipedia og forskning, er både moderne europeisk Cannabis sativa og asiatisk Cannabis indica underarter til den opprinnelige Cannabis sativa. Imidlertid er ulike kilder og eksperter uenige om hvorvidt sativa og indica er to arter eller to underarter. Én måte å skille disse to på, er ved å se på utseendet. Tradisjonelt har sativa lengre og tynnere blader, sammenlignet med indica.

I løpet av 1700-1900-tallet ble disse navnene brukt av botanikere ganske løst, og som til slutt gav opphav til dagens folkelige skille mellom «Sativa» og «Indica». Avling og hybridisering av begge to har gjort deres distinksjoner nesten meningsløse. For brukere har det nesten ingen betydning, men kanskje er det mer komplisert spørsmål som bør bli besvart av botanikere.

Generelt er det kjent at C. sativa inneholder mer THC en CBD og C. indica inneholder mer CBD enn THC. Imidlertid finnes det ulike typer av cannabis som inneholder forskjellige THC/CBD-ratioer uavhengig av artetilhørighet. Disse ratioene er for det meste avhengige av dyrkingsmåte, forskjellig gjødselbruk og hybridisering av ulike typer planter. Derfor i dag er det vanskelig å tildele entydig disse ratioene til C. sativa eller C. indica.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.