Nå er jeg rusfri, men har trang til å bruke sprøyte. Er det normalt?

Jeg brukte amfetamin i 3 år injeksjoner. Har nå vært rusfri i 75 dager. Har ikke noe russug, men har begynt å tenke på at jeg fortsatt har trang til å bruke sprøyte, men uten amfetamin bare vann. Er det normalt? Hvorfor tenker jeg på det nå?

kvinne/jente |
32 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Du er ikke alene om å oppleve dette. Konkret hvor vanlig det er har vi kanskje ikke en helt klar idé om, men vi kan i hvert fall bekrefte at andre har beskrevet et lignende sug tidligere.

Hvorfor du tenker på dette nå, kan vi egentlig bare gjette på – men det er jo sannsynlig å tro at dette er noe du opplever fordi injeksjoner har vært en rutine i livet ditt i ganske lang tid. Ofte er det jo sånn at de tingene vi blir vant med å gjøre, føles naturlig å fortsette med også. Og når du har injisert amfetamin i flere år handler jo ikke dette kun om selve rusen, men f.eks. også om «ritualet» rundt injeksjonen i seg selv.

Uansett er det veldig bra at du har klart å holde deg rusfri såpass lenge – og vi håper og tror at dersom du fortsetter med å ta tiden til hjelp, vil også suget etter injeksjoner (selv uten amfetamin) gradvis avta.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.