Nå er jeg rusfri, men har trang til å bruke sprøyte. Er det normalt?

Jeg brukte amfetamin i 3 år injeksjoner. Har nå vært rusfri i 75 dager. Har ikke noe russug, men har begynt å tenke på at jeg fortsatt har trang til å bruke sprøyte, men uten amfetamin bare vann. Er det normalt? Hvorfor tenker jeg på det nå?

kvinne/jente |
32 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Du er ikke alene om å oppleve dette. Konkret hvor vanlig det er har vi kanskje ikke en helt klar idé om, men vi kan i hvert fall bekrefte at andre har beskrevet et lignende sug tidligere.

Hvorfor du tenker på dette nå, kan vi egentlig bare gjette på – men det er jo sannsynlig å tro at dette er noe du opplever fordi injeksjoner har vært en rutine i livet ditt i ganske lang tid. Ofte er det jo sånn at de tingene vi blir vant med å gjøre, føles naturlig å fortsette med også. Og når du har injisert amfetamin i flere år handler jo ikke dette kun om selve rusen, men f.eks. også om «ritualet» rundt injeksjonen i seg selv.

Uansett er det veldig bra at du har klart å holde deg rusfri såpass lenge – og vi håper og tror at dersom du fortsetter med å ta tiden til hjelp, vil også suget etter injeksjoner (selv uten amfetamin) gradvis avta.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen