Hvordan påvirker rus på barn?

Hvordan påvirker rus på barn?

kvinne/jente |
13 år |
svalbard

  Rusinfo svarer:

Det kommer helt an på hvilket rusmiddel det gjelder, samt hvordan og hvor mye det brukes. Andre viktige faktorer inkluderer brukerens helsetilstand, livssituasjon og lignende.

Men generelt har gjerne barn og unge større risiko for bivirkninger og skadevirkninger av rusmidler, sammenlignet med voksne. Dette gjelder både på kort og lang sikt.

Du kan lese mer om ulike rusmidler på våre faktasider, om hva som er typiske virkninger og bivirkninger av de ulike stoffene.

Nå vet ikke vi hvorfor du spør om dette, men om du selv er nysgjerrig på å prøve, vil vi på det sterkeste oppfordre deg til å vente til du er litt eldre. Om du likevel velger å prøve, bør du i det minste lese deg godt opp på det aktuelle stoffet, samt holde deg til svært forsiktige mengder.

Om vi misforstår deg, og du egentlig spør om hvordan voksnes rusbruk kan påvirke barna deres, så er det mange mulige svar på det også. Igjen kommer det helt an på en rekke faktorer. Men kort sagt er foreldres rusbruk noe som noen ganger kan skape stor utrygghet, ustabilitet og mistrivsel for barna – noe som også kan påvirke dem negativt senere i livet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.