Hva skjer hvis man blir stoppet før å røyke og kjøre?

Hva skjer hvis man blir stoppet før å røyke og kjøre, men har ingen andre ting på rullebladet / aldri blitt stoppet av politiet før?

mann/gutt |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dersom du blir stoppet i trafikkontroll og får påvist THC på en prøve, er det vanlig å miste førerretten. Da er det også standard prosedyre at du må bli med til politistasjonen og avlegge en blodprøve. Men hva som blir det endelige utfallet med tanke på straffereaksjon, vil først bli avklart når resultatet fra blodprøven er klart. Det er ulike grader av straffbarhet, ut ifra hvilken mengde THC som blir påvist i blodet. Tidligere straffehistorikk vil også kunne ha en betydning.

Du kan lese mer i vår artikkel om ruspåvirket kjøring.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.