Vondt i brystregion etter cannabisrøyking, burde jeg være bekymret?

Hei. Rett før nyttårsaften prøvde jeg weed med noen venner. Vi røyka fra en hjemmelaget bong. Har tidligere så vidt prøvd hasj. Siden vi ikke merket noe av den så fortsatte vi og røyke. Til slutt hadde vi røyka kanskje litt for mye og det begynte å surre i hodet. Jeg tok et siste drag som sankte litt annerledes og jeg fikk veldig hosteanfall. Etter det hadde jeg en sterk metallsmak i munden, noe jeg også hadde dagen etter. Er dette normalt? I ettertid har jeg hatt litt smerter i midten av brystet. Føles som om det er hjertet/toppen av lungene, men hvis jeg kjenner ekstra godt etter virker det som om det bare er spiserørret. Burde jeg være beskymret over noe av dette?

mann/gutt |
21 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det er ikke vanlig at cannabis plutselig begynner å smake metall, men det er kanskje mulig at den hjemmelagde bongen avga noe smak.

Når det gjelder smertene du nevner er det nokså vanlig å kunne oppleve ubehag/smerter i luftveiene etter å ha røyket, særlig hvis du ikke er vant til å røyke. Det er helt normalt, for luftveiene blir irriterte av røyk.

Du skrev at dette skjedde før nyttårsaften, altså så er det noen dager siden nå. Dersom du ikke har blitt noe bedre kan du kanskje vurdere å ta en tur innom en helsestasjon for ungdom og snakke med helsepersonell der, mest for at du kan bli beroliget på at du ikke har skadet deg på noe vis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.