Jeg mistenker at min samboer ruser seg

Hei, jeg misstenker at min samboer ruser seg. har tidligere fersket han på hasj og amfettamin. benekter/benektet de selvsagt enda jeg satt med stogffet hans i handa å spure sikkelig. fikk ikke bo hos meg om han ikke gikk hos ruspsykiatri noe han gjorde en periode. han sluttet der og nå er han heletiden blakk, klærne lukter spessielt og jeg finner «rør» av mulige ting han kan bruke til å sniffe. ser ut som det er pulver på dette, noe jeg har sett flere ganger nå liggende å slenge. lukten er spessiel men «stram» nesten som en mild lukt av eukalyptus typ. kan dette være amf? er ekstra på tanken da han nå har fjernet bankkontontilgang som også var en del av avtalen og han har hvert veldig overaktiv den sisste tiden imotsettning til før! hva kan jeg gjøre? vil ikke ha slikt i nærheten av meg selv eller de rundt meg!!!! han bor hos meg og bruker min bil osvosv, så ikke så enkelt når han heller ikke er intr i å ordne seg selv. kan jeg få politi til å ta prøver av dette eller noe? vil at han skal ha hjelp nå, og vet ikke hva jeg kan gjøre når han tydelig ikke er intr selv……

kvinne/jente |
21 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at du føler deg litt i villrede. Selv om vi selvsagt ikke kan si noe sikkert, så forstår vi godt at du er mistenksom. Ut ifra det du skriver, virker det som om din mistanke ikke er helt grunnløs. Det kan godt hende at han bruker amfetamin, eller andre ting. Det at du finner rør med pulver i, er for eksempel en ganske sterk indikasjon.

Hvis han selv ikke ønsker noe hjelp, eller i det minste ikke innrømmer noe som helst, eller viser noen vilje til endring, er det dessverre ganske begrenset hva du kan gjøre for å få til noen endring fra hans side. Kanskje kan du få til noen endringer på kort sikt – dette har jo vært tilfelle allerede – men for at det skal skje noen varig endring, er han selv nødt til å jobbe oppriktig og velvillig med dette. Sånn sett blir egentlig også spørsmålet: ønsker du å bli værende i dette forholdet, slik det er nå? Ønsker du å være i et forhold med en som ruser seg? Eller, ønsker du å være i et forhold preget av usikkerhet og manglende tillit?

Dette er det selvsagt bare du som kan svare på, men det er viktige spørsmål å stille. Forsøk å ikke ha så mye fokus på hva han gjør og ikke gjør; fokuser heller på hvordan du trenger å ha det for å trives. Hvis han ikke tar hensyn til dine grenser og behov, er det altså opp til deg å vurdere om du vil fortsette forholdet med ham eller ikke. Kanskje ville det være en idé om dere sammen kunne gå i noen form for samtaler, f.eks. hos en samlivsterapeut?

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat om du vil snakke nærmere om dette. Se gjerne også vår artikkel Jeg er partner med en som ruser seg.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen