Trenger hjelp til å slutte med kokain.

Hei.
Jeg trenger hjelp til å slutte med kokain. Hvem kan hjelpe?
Vil ikke til fastlege pga er redd det går utovet min jobb.
Jeg kommer selvsagt ikke rusa på jobb men jeg tar det ofte kvelden før jobb.
Jeg sliter med meg selv, psyken, og føler kokain hjelper med å få tankegangene på en positiv måte. Jeg er ensom og ser ingenting positivt i meg og derfor ruser jeg meg for å tenke mindre på det vonde. Er 28 år gammel dame. Ingen barn, ikke kjæreste. Kun meg. Men har det meste; kjøpt leilighet, bil, bachelor og god jobb.
Men jeg vil slutte med dette. Jeg vil vekk ifra kokain. Det kan og skal ikke være det som hjelper meg til å bli en bedre person. Det bare lurer hodet til å tro det.
Er det noen en kan kontakte og snakke med og som har tauhsetsplikt?
Jeg vil videre med livet. Vekk fra rus

kvinne/jente |
28 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at det er vanskelig å slutte med kokain.

Vi forstår også det du sier om at du ikke ønsker å snakke med fastlegen din om dette, men vi vil likevel anbefale deg å gjøre det. Fastlegen har taushetsplikt, og det skal en del til for at jobben din blir involvert i dine problemer med kokain. Om det er slik at du har et arbeid som vanskelig lar seg kombinere med rusbruk, som f. eks. i helsevesenet, så kan det likevel være at fastlegen ønsker å informere arbeidsgiver.

Det fastlegen gjerne gjør når du kommer dit, er å henvise deg videre til f. eks. en ruspsykolog. Mange mennesker har god nytte av det når de skal slutte med rusmidler, og ruspsykologen er også en person som kan hjelpe deg til å finne positive ting i både livet ditt og i deg selv – uten at du skal trenge å bruke kokain til akkurat det. En ruspsykolog kan du også oppsøke privat uten henvisning fra fastlege, men da må du betale behandlingen selv.

For noen fungerer rusbehandling best hvis den skjer under en innleggelse på en behandlingsinstitusjon. For andre fungerer det like bra, eller vel så godt, med oppfølging på dagtid der de bor. På Rogaland A-senter har de tilbud om begge deler. De tar imot henvisning fra bl.a. lege og psykolog, men du kan også kontakte dem og spørre om det er mulig for deg å komme dit uten henvising.

Her kan du se en oversikt over rusbehandlingssteder som Helse Vest har avtaler med.

Hvis du ønsker kan du også ta en titt på vår side med flere tips til hvordan det kan være lurt å gå frem når du skal slutte med kokain.

Du må gjerne kontakte oss anonymt på telefon eller chat i åpningstiden for en nærmere samtale om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.