Kjæresten min får sinneproblemer når han drikker

Har en kjæreste som får sinneproblemer når han drikker. Stort sett hver gang han er ute og drikker kan det på et sekund gå helt i svart for han. Og da begynner han å anklage folk for ting de ikke har gjort, og skal slå de ned. Han kjefter og krever respekt. Etterpå når han er rolig, blir han trøtt og sovner. Når han klikker går det helt i svart for han, og dagen etterpå skjønner han ikke hvorfor han blir så sur. Både jeg og de andre rundt synes der har gått over streken og er redde for at noen skal bli skadet hardt. Hvordan kan man fikse disse sinneproblemene?

kvinne/jente |
19 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Hvis dette utelukkende skjer når han drikker alkohol er nok det enkleste å endre alkoholbruken. Noen blir mer aggressive av alkohol, og dersom det er sånn for ham er det noe han kan å bør ta hensyn til. Det enkleste blir i så fall å la være å drikke, eller drikke mye mindre enn det han gjør i dag. Det kan sikkert oppleves urettferdig, men dersom realiteten er at det er sånn han blir av å drikke alkohol er det noe han må forholde seg til. På siden vår «Hjelp til å slutte med alkohol» finner han tips både til å slutte og til å drikke mindre.

Er sinneproblemet derimot noe som er et problem i andre sammenhenger er det lurt å få hjelp med dette, for eksempel ved å ta et sinnemestringskurs eller snakke med en psykolog. Ønsker han dette kan han ta det opp med legen sin og få informasjon om hvem som holder kurs i kommunen/henvisning ved behov.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.