Jeg tok kokain på lørdag. Er klar over at stoffet ikke er bra men utenom avhengighet hva er ulempene i etterkant?

Hei! Jeg tok kokain på lørdag (er søndag i dag), så sitter jeg her og det er flere timer siden jeg tok stoffet, angrer meget mye men det som er gjort er gjort. Trenger bare svar på om det kan ha noen ødeleggende effekter i etterkant, er klar over at stoffet ikke er bra men utenom avhengighet hva er ulempene i etterkant?

mann/gutt |
20 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi har skrevet en artikkel om kokain, på vår hjemmeside hvor du kan lese om virkning av kokain og bivirkninger i ettertid.

Som du selv nevner, er avhengighet vanlig, og kokain regnes som ett av de narkotiske stoffene som gir raskest avhengighetsutvikling. Ellers er de fleste ulempene i ettertid mer vanlig ved bruk over lang tid. Da er det snakk om psykisk og kroppslig ubehag dersom stoffet ikke tilføres på nytt. Som depresjon, negativ endring i sinnstilstand, mistenksomhet, angst og søvnløshet.

Også seksualdriften kan svekkes, og menn kan utvikle impotens etter forholdsvis kort tid. Selve sniffingen kan også ødelegge deler av, eller hele, neseveggen, og få «tjukk hals», rennende nese og eksem rundt neseborene. Ved lengre tids bruk kan dessuten hjertet og arteriene blir skadet.

Men, dette er først og fremst ved langtidsbruk, og hvis du kun har gjort det én gang, er det nok suget etter kokain og kokain-rusen som er de mest fremtredende abstinensene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.