Hvor mye mindre blir man påvirket av heroin hvis man spiser/drikker det?

Hei, jeg lurer på hvor mye av stoffet, f.eks heroin, blir man påvirket av hvis man spiser/drikker dette. har forstått at de vil ha mye mindre effekt på den måten, men hvor mye er det snakk om?

mann/gutt |
24 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det stemmer at oralt inntak av heroin vil gi en betydelig mindre effekt sammenlignet med mer tradisjonelle inntaksformer. Konkret hvor mye mindre effekten vil bli, er vanskelig å svare helt definitivt på egentlig. Her vil det nok kunne være litt forskjeller fra tilfelle til tilfelle. Skal vi tro Wikipedias artikkel om heroin (engelsk), har det en biotilgjengelighet på mindre enn 35 % når det tas oralt, sammenlignet med 44-61 % ved inhalasjon.

En ting vi i hvert fall kan si helt sikkert, er at ved oralt bruk vil det ta lengre tid før effekten inntreffer, sammenlignet med f.eks. injeksjon eller røyking. Effekten vil også inntreffe vesentlig mye mer gradvis.

Du kan lese mer om heroin i vår brosjyre om opioider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.