Hva kan jeg bli dømt for?

Hei!

Jeg lurer på hva loven sier om følgende:
Om jeg befinner meg i en leilighet(som ikke er min) hvor personer tar dop. Men jeg bruker ingenting. Kan jeg bli dømt for noe i den sammenheng?
Og hva er eventuell straff om man blir tatt av politiet med f eks. Kokain i blodet?

kvinne/jente |
31 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi vet ikke hvordan politiet ville vurdert det om du var tilstede ett sted hvor andre bruker narkotika. Det kan være at de kan kreve en  narkotikatest i slike situasjoner for å bevise bruk.

Når det gjelder straff for å bli tatt med kokain i blodet vil det variere av hensyn til person og situasjon ved straffeutmåling. I henhold til Legemiddellovens §31. andre ledd kan bruk eller besittelse av narkotika straffes med bøter, eller fengsel i inntil 6 måneder.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen