Nedtrapping Subuxone?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, har nettopp startet på nedtrapping av subuxone. Står på 8mg om dagen og skal trapp ned 2mg pr uke frem til jeg er nede på 2mg. Etter dette så skal jeg begynne og ta 2mg annenhver dag i en uke og uken etter så skal jeg ta 2mg hver 3 dag i en uke og etter dette så skal jeg være helt av. Men spørsmålet mitt er om at jeg vil få mange og kraftige abstinenser? Har lest at man burde trapp ned over tid, så prøver på dette. Har tidligere stått på 16mg pr dag men trappet ned til 8mg, så no skal jeg ta siste rest. Håper at dere kan hjelpe meg med dette.

Med vennlig hilsen en nervøs mann

Først og fremst vil vi si at det er fint at du planlegger nedtrappingen grundig. De fleste vil nok oppleve abstinenser, men styrken og lengden på de vil nok variere en del fra person til person.

Vi vet ikke om du gjør dette i samråd med lege/LAR e.l, eller om du trapper ned på egenhånd. Uansett vil vi anbefale deg å ta dette opp med foreskrivende lege, på den måten kan du også få god hjelp til trygg og skånsom nedtrapping. Gjør du det på eget initiativ uten medisinsk støtte, er det fint at du går grundig til verks og planlegger godt.

Om den planen du har lagt for å trappe ned vil fungere godt for deg, kan vi derfor ikke si noe sikkert om. På generelt grunnlag er det lurt å bruke lang tid, særlig når døgndosene reduseres. Helsedirektoratet har skrevet en artikkel om å trappe ned på substitusjonslegemiddel, kanskje kan den være nyttig å ta en titt på. Artikkelen finner du her.

Det vil nok kreve både tålmodighet og utholdenhet når du trapper ned, men er du motivert er det til god hjelp. Har du ikke en lege som følger deg opp, kan det være lurt å alliere deg med en god venn. En som du kan snakke om det som er vanskelig, som støtter deg og som kan hjelpe deg å holde fokus på målet. I hele landet finnes også NA grupper som du kan kontakte for støtte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.