Er det farlig å slutte brått med alkohol?

Hei. Jeg har drukket alkohol i 5 av 7 dager i uken minst. Alt fra 4 halvlitere med øl til 12. eller det blir tomt. Jeg har nå siste mnd drukket vær eneste dag og merker at jeg trener alkohol for og ikke være dårlig. Hodet mitt er på plass men kroppen begynner og bli sliten. Er det farlig og slutte brått med ett sånt inntak? Eøøer trenger jeg trappe ned?

Kan også nevne at jeg har missbrukt Benzo i over 4 år
klarte slutte med det. For 1 år siden ca. Men da fikk jeg flere ganger krampeanfall og mye styr.

mann/gutt |
26 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vil vi gratulere deg med beslutningen om å slutte og drikke så mye alkohol som du tydeligvis har gjort. Det er noen dager siden du skrev inn til oss. Vi holder stengt i helger og på helligdager, og er ingen akutt tjeneste. Så er du dårlig, trenger hjelp, trenger svar raskt er det bedre du tar kontakt med lege eller legevakt på 116 117.

Det er vanlig å ha lyst på alkohol etter å ha sluttet. Abstinensene kan være ganske så ubehagelige og kroppen skriker nærmest etter alkohol for å dempe dem. Men, ved inntak av alkohol for å dempe abstinenser må en bare starte forfra igjen etterpå. Derfor er det ikke så veldig god løsning å bruke alkohol for å kvitte seg med abstinenser.

Vanlige abstinenser ved alkohol slutt er dårlig mave, oppkast, svette, hodepine og muskelverk. Det kan oppstå delir og det kan være en farlig tilstand. Symptomer på Delirium tremens er forstyrrelse av bevissthet og oppmerksomhet, akutte sinnsforstyrrelser, kraftige skjelvinger og angst.  Delirium tremens kan også medføre krampeanfall, og du kan lese mer om deg dette på NHI.no.

Vi kjenner ikke deg og din helsetilstand, og kan heller ikke si noen om risikoen din for å utvikle Delirium tremens. Det vil avhenge av din almenntilstand, hvor mye og hvor ofte du har drukket. Er du engstelig kan du få hjelp av din fastlege til å klare deg i gjennom de første 1-2 ukene med abstinenser. Det finnes gode medikamenter som gjør at man unngår Delirium tremens og letter litt på abstinensene.

Lykke til videre!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.