Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Sliter utrolig med rusbruk

sliter utrolig med rusbruk, er nå 55 dager edru pga er på pålagt pissing. men æ kan ikke se får mæ en fremtid uten. æ finn mæ sjøl ofte ha store sammenbrudd får at æe rusfri, d har ødelagt mæ å vær d, æ har aldri vært så ille uten. å æ hsr ikke ord på kor my æ glede mæ te den dagen æ kan igjen

kvinne/jente |
15 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi skjønner det som at du har hatt et problematisk forhold til rus over tid, og da må vi først og fremst si at det er utrolig godt gjort av deg å være rusfri i 55 dager! Selv om du har vært rusfri fordi du har blitt pålagt av andre å avlegge rene urinprøver, så er det likevel veldig, veldig godt gjort. Det er du selv som har klart det!

Selv om du har klart å være rusfri så lenge, så er det ikke merkelig at du fortsatt kjenner på store nedturer. Det er ganske vanlig at folk som slutter med rus ikke klarer å se for seg hvordan et helt liv uten rusmidler skal kunne være noe bra. Det er flere som kjenner at de får sammenbrudd også lenge etter at abstinensperioden er over, eller at de kommer i sterkere kontakt med vanskelige følelser og tanker når man er edru. Og det er også flere som ser frem til dagen de kan ruse seg igjen – for det er jo slik for mange at rusen tidvis tar bort noe av det som er vanskelig, om enn bare for en liten stund.

Samtidig så er det også sånn at ganske mange kjenner at rusbruk over tid egentlig bare gjør mange ting enda verre. Og at det gjør problemene større. Men det er ikke så lett å se dette mens man fortsatt er i en slutteprosess som ikke er over – slik du er nå. Det er derfor veldig viktig at du får snakket med noen – hele veien. Det er faktisk også bra om du får fortalt noen om følelsene som handler om at du gjerne vil ruse deg igjen. Slik kan få hjelp til hvordan du skal takle sammenbruddene og de vonde følelsene når de kommer, men også hjelp til hva du skal gjøre når lengselen etter et liv med rus blir skikkelig stor. For perioder med savn og lengsel etter rus kan komme igjen og igjen, men vi vet at de som regel vil komme sjeldnere og sjeldnere etter hvert som tiden går.

Det er også superviktig at du får hjelp til å få det bedre på alle måter – også utenom rus. Hvis du etter noe tid kan kjenne mindre på ting som er vondt, så vil det også gjøre at du lengter mindre etter å ruse deg. Det er mulig for deg å få et godt liv uten rus – selv om du har kjent at rus kan gjøre at du føler deg bedre.

Vi håper du får god hjelp fra de som har bedt om at du skal teste rent på urinprøver, og at du har noen rundt deg som du kan snakke med. Håper også at du kan finne ekstra styrke i at du har klart deg så lenge uten rus selv om lengter så sterkt etter å ruse deg. Det du har gjort er utrolig sterkt!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.