Tør ikke si ifra til noen voksene eller ringe noe ambulanse

Hei. Jeg er en 17 år gammel jente å jeg tørr ikke si ifra til noen voksene om hjelp eller ringe noe ambulanse. Jeg vil ikke få straff. Jeg har tatt ganske mye amfetamin, veldig mye mer enn hva jeg har tatt før, å nå har jeg ikke spist på to dager, får ikke i meg mye væske heller, jeg tror jeg er ganske dehydrert. Jeg har lest litt, å jeg finner ut at disse «bivirkningene» kan være farlige. Jeg får ikke målt feber, for jeg har ikke sånn måler. Men jeg var vist brennvarm å svetta mens jeg lå å skalv å frøs. Jeg har også veldig hjertebank, vont i brystet, puster ganske fort, men halsen min er ganske tett. Jeg har droppa det, ikke snorta. (tok det oralt). Jeg er redd for at dette er farlig. Hva gjør jeg? Er allerede innblandet i barnevernet men de vet ikke at jeg har prøvd rus, å det vil jeg heller ikke at de skal vite. plis hjelp

kvinne/jente |
17 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi er dessverre ikke en akuttjeneste. Det kan ta dager å få svar her på nettsiden.

Ved slike tilfeller, hvis du føler deg dårlig etter bruk av rusmidler, så ring etter hjelp og veiledning. Du vil ikke bli straffet for det. Ta kontakt med Legevakt på 116117 eller  Giftinformasjonen. Ring AMK/113 dersom du er akutt bekymret for liv og helse. Alle tjenestene er døgnåpne.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.