Redd for panikkangst under flytur, hvordan bør jeg dosere Sobrilen?

Hei,

Jeg har brukt Sobril i mange år pga Sosial angst, jeg har tatt det når nødvendig (aldri mer enn 15mg per dag/1 dose). Jeg skal til utlandet ganske snart, og jeg begynner å grue meg fryktelig at jeg kommer til å få panikkangst på flyet og ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg skal reise med familie så jeg får støtte med kjøring, men også ønsker jeg ikke å utsette min eldre mor for min panikk angst midt i fly reisen også…!

Jeg lurer på ved dette en gang tilfelle hva som blir smart å dosere Sobrilen? Og hva jeg evt burde gjøre hvis det verste skulle skje som er panikk angst på fly som er 5 timer lang.
I det siste så har jeg hatt sterk uro ved 15mg Sobril men klarte å puste meg til roen etter ca25min, satt hos Frisøren som er ganske heftig for meg (tok tabletten 1-2t før) – Bare for å gi en slags målestokk av min følsomhet. Ellers har jeg ingen faste medisiner og rører ikke alkohol da det bare ikke smaker noe godt.

Mulig det ender opp at det er nok med bare 15mg, men det vil gi en kjempe trøst å vite hva jeg kan gjøre i verste tilfelle. Jeg har Valium også (det har jeg kun tatt 1-2 ganger i mitt liv) om det er en bedre løsning for kun denne dagen.

På forhånd takk for svar!

kvinne/jente |
38 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at dette er et problem for deg – men når det gjelder spørsmål om vanlig bruk av medisiner, samt hvilke doser du skal ta i ulike tilfeller – må vi be deg ta opp dette med legen som skriver dem ut, og som kjenner deg bedre enn hva vi gjør. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi, dessverre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.