Oxynorm 10 mg versus 2 stk Paralgin forte

Hei. Jeg lurer på om Oxynorm 10 mg er ca det samme som 2 stk paralgin forte. Altså at det er noenlunne samme styrke og effekt på det enn måtte kjenne av rus/eufori? En i klassen min påstår det, men jeg tror ikke at det stemmer. Kan dere si noe om dette?

mann/gutt |
22 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Ut fra denne tabellen, kan du regne ut. Som du ser, 20 mg oksykodon tilsvarer ca 300 mg kodein (hva gjelder smertestillende effekt). Det betyr at 10 mg oksykodon er ca det samme som 150 mg kodein.

2 Paralgin forte inneholder 60 mg kodein, så det er noe mildere enn 10 mg oksykodon. Men Paralgin forte inneholder i tillegg paracetamol, som også gir smertelindrende effekt. I sum vil vi likevel anta at 10 mg oksykodon er noe mer smertestillende enn 2 Paralgin forte.

Hva gjelder ruseffekt og eufori kan vi vanskelig uttale oss om dette. Det er veldig individuelt hva folk opplever.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen