Lurer på hvordan oppførselen til en rusavhengig som prøver å trappe ned er?

Hei jeg lurer på hvordan oppførsel til en rusavhengig som prøver å trappe ned gradvis eller helt fra narkotika? For eks vet jeg om en kar som sier han ruser seg mindre og det gjør at han plutselig sover 2 dager i strekk. problemet er at jeg også har lest meg opp på at heroin kan gi samme effekt? hvis man blir mye trøtt som Rusavhengig skyldes at man er flink eller er dette en løgn? og hvor lett er det å få hjelp med gratis avrusningshjelp?

33 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Hvis en person som er avhengig slutter å ruse seg vil man som regel bli syk (litt avhengig av hva slags rusmiddel det er). Man får rett og slett abstinenser. Hvilke abstinenser man får varierer fra stoff til stoff, men også fra person til person.

De vanligste abstinensene når man slutter med heroin er: Svetting, økt tåreflod, gjesping, vekslende varme- og kuldefølelse, nedsatt matlyst og magekramper, kribling i bena, kvalme og oppkast, diaré, skjelvinger, søvnløshet og rastløshet, muskel- og leddsmerter, rask hjerterytme, forhøyet blodtrykk, gåsehud, utvidete pupiller og økte tarmlyder.

Jo saktere man trapper ned, jo mildere blir abstinenssymptomene. Når det gjelder det å bli trøtt kan det ha utallige forklaringer, og det er ikke mulig å si kun basert på det om vedkommende lyver om nedtrappingen eller ikke. Bruker vedkommende for eksempel sentralstimulerende stoffer er det ganske klassisk å sove veldig mye i noen døgn for å hente seg inn igjen, men vi aner jo ikke om det er tilfelle for denne personen.

Dersom vedkommende vil ha hjelp til avrusning kan han bestille en time hos fastlegen å få henvisning til det. Noen steder finnes det også enkelte tilbud som ikke krever henvisning. Du kan undersøke hva som finner i deres område, eller kontakte oss igjen med informasjon om hvor han bor.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

Vi har tekniske problemer med spørsmålstjenesten. Spørsmål sendt inn etter 29.04 kan ha blitt borte, og vi ber deg sende inn på nytt. Vi beklager ulempen, og jobber med å rette feilen snarest. 

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen!