Kan jeg reversere effekten av cannabis?

Hei, jeg er 21 år gammel om begynte å røyke (cannabis) kanskje 1-2 ganger i mnd, men etter som jeg ble 20-21 år begynte jeg og røyke 3-4 i uka. Jeg hørt mye om hvordan cannabis kan påvirke hjernens utvikling spesielt i ung alder, er det for sent for meg å stoppe denne påvirkningen eller er det fortsatt mulig å «reverse» effekten det kan ha hatt?

mann/gutt |
21 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Hvilke skader som oppstår og om de oppstår vil variere fra person til person. Det beste for deg er selvfølgelig å slutte med cannabis for å unngå å fortsatt utsette deg for skader. Når det er sagt, det er liten grunn til å tro at den bruken du forteller om her skal gi deg varige skader (forutsatt at du slutter/har sluttet).

Er du usikker på om du har fått noen skader av bruk bør du snakke med legen din om det som ev. kan henvise deg til nevrolog for utredning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.