Jente på ungdomskolen som har en oppgave om kokain

hei på deg
jeg eren jente på ungdomslolen som har en opgave om kokain kor vi ska finn tips forå slutte med kokkain så har dere noen

annet |
11 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette var en bra oppgave, synes vi.

Gode tips for å slutte med kokain vil variere litt.

Det spørs litt hvor stort problemet er, hvor mye man bruker. Er det hver dag, flere ganger om dagen? Er det i helgene når man er på fest? Er det f.eks. bare på nyttårsaften og én gang i sommerferien? Noen trenger masse veiledning og hjelp, kanskje være på et behandlingssted i et år eller mer. Andre foretrekker å lage en egen plan, skaffe hjelp fra andre som har liknende problemer, lage nye vaner, nye hobbyer, skaffe ny jobb selv.

Hvis problemet ikke er alt for stort, kan man forandre mye på egen hånd. Man kan slutte å møte andre som bruker det. Bare henge med venner som ikke bruker kokain. Få hjelp av andre som har sluttet med kokain. Få hjelp av venner og familie osv.

Er problemet større, kan man be om hjelp i helsevesenet. For eksempel avrusning, dersom det trengs. Avrusning betyr at man ligger på et slags sykehus i ca. en uke og får kokainen ut av kroppen. Etter det kan man få samtaler og støtte og hjelp til å finne andre interesser.

Noen flytter for eksempel på landet en periode og får mer hjelp der. En sånn behandling kan være å bo et sted der man har samtaler om rusproblemet; i tillegg til andre ting som å lære å ta ansvar for dyr, være i naturen, lese bøker, gå på skole/utdanning, finne en hobby man liker, skaffe seg jobb osv.

Her er mer tips for å slutte med kokain.

Be gjerne om hjelp fra en voksen hvis det er noe du ikke skjønner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.