Jeg har de siste 2 ukene begynt å eksperimentere med Elvanse

Jeg har de siste 2 ukene begynt og eksperimentere med Elvanse.
Etter en lang samtale med en jeg kjenner som har «ADD», så begynner jeg og lure på om jeg og har noe liknende.
Jeg føler meg veldig bra, ingen som helst bieffekter og jeg har ingen problemer de dager jeg ikke tar det (abstinens eller liknende)

Jeg kan i perioder ha litt angst over hverdagene, siden jeg har en god del press på meg i forbindelse med jobb.

Som jeg fått det forklart, så er de effektene jeg opplever av medisinen et ganske bra tegn at jeg enten har ADD / en form for ADHD.

Hvilket hadde satt en god del puslebiter på plass for min egen del.

Jeg har ingen problemer med rus / alkohol.
Jeg drikker omtrent 2-4 ganger i halvåret og bruker ikke noe rusmidler utover det.

Det jeg lurer på er om dette er farlig for min egen del?

mann/gutt |
27 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi savner noen opplysninger i ditt spørsmål. Du sier ikke hvor ofte du har brukt i disse to ukene. Du sier heller ikke hvor mye du har tatt (doser). Dette er viktige opplysninger for å si noe om farene.

En annen ting er at du har brukt det i to uker (vi vet altså ikke hvor mye). Uansett, to uker er ikke lang tid. Det er mange rus- og legemidler man kan bruke i to uker uten å merke abstinenser eller plager. Problemene kommer ofte etter lengre tids bruk, og gjerne når man prøver å slutte over tid.

Les mer om

Du sier også at du har hatt positiv effekt av Elvanse. At du føler deg veldig bra og ting faller på plass. Det er fint, men det er ikke  i seg selv et «bevis» på at du har diagnosen. Det er mange som føler seg bedre av denne typen tabletter, selv om de ikke har en diagnose.

Vi kan ikke påstå at det å bruke små doser Elvanse er livstruende farlig. Men det betyr ikke at det er en god idé eller at det gjør godt i lengden.

En annen ting er at det veldig sjelden er en god idé å stille diagnoser på seg selv, og medisinere seg selv i henhold til egen diagnose. Hvis du tror du kan ha en ADD eller ADHD-diagnose, bør du ta dette opp med legen din og be om veiledning og ev. utredning, eller ta kontakt med ADHD Norge og be om informasjon og veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.