Hvorfor blir jeg dårlig dagen derpå selv om jeg drikker lite?

Hei. Eg vert utrolig dårlig dagen derpå. Sjølv om eg berre drikk 3-4 øl. Eg har aldri drukket mykje og det er relativt sjeldan (6-8 ggr i året). Kva kan dette komme av?( samme skjer med kvit vin)

kvinne/jente |
45 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Det er flere faktorer som påvirker hvor dårlig du blir dagen derpå. Hvor høy promille du får vil ha stor innvirkning, hvilken type alkohol du drikker, har mindre betydning.

Hvor ofte du drikker alkohol, og hvor raskt du forbrenner alkoholen, vil også ha betydning. Noen har dårlig kapasitet, mens andre har god kapasitet.

Hvis du drikker sjeldent kan du ha mindre kapasitet til å forbrenne alkohol, fordi kroppen din er mindre vant til det.

Om du har spist lite, og sovet lite, vil det også kunne forverre fyllesyke.

3-4 øl er kanskje ikke så mye, men hvis du ikke er vant til å drikke (drikker sjeldent), ikke veier så mye, er kvinne, ikke spiser mye i forkant og drikker ganske radig så kan det være nok til at du blir bakfull. Du kan til en viss grad «planlegge» hvor høy promille du skal få ved å bruke en promillekalkulator, eller vår app Drikkevett.

For øvrig kan det være en fordel å drikke noe alkoholfritt ved siden av alkoholen du drikker, da dette kan bidra til å redusere graden av fyllesyke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen