Farlig mengde alkohol for 14 åring?

Hei. Jeg lurer på om 3 shots med vodka og en halv kopp jagermeister vil gjøre meg synlig beruset? Og om det vil ha mindre effekt om jeg drikker en mango loco i tillegg? Og om dette er en «Farlig» mengde vodka for meg på 14 år…

kvinne/jente |
14 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Nå vet ikke vi hvor store shots du tenker å ta eller hvor stor koppen du skal drikke av er. Vi vet heller ikke hvor lang tid du har tenkt å bruke på å drikke dette. Men det er helt klart en mengde alkohol som vil gjøre deg beruset.

På generelt grunnlag vil vi uansett si at det er en stor mengde alkohol du snakker om her, som potensielt kan gi deg en farlig høy promille. Det er en grunn til at det er satt aldersgrense på minimum 18 år for omsetning og skjenking av alkohol. Unge mennesker som ikke er vant til å drikke alkohol vil letter kunne skade seg selv og andre ved å drikke for mye alkohol. Så det beste du kan gjøre for deg selv er å utsette bruk av alkohol til du er 18 år.

Utsettes du for drikkepress eller det er andre grunner til at du har et sterkt ønske om å drikke alkohol bør du snakke med en voksen du stoler på om det. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om det.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!