Råd om hvordan jeg får bukt med den indre demonen

Jeg beskrev min situasjon som nylig kortvarig tørrlagt alkoholiker i en tidligere melding. Jeg har for øyeblikket rasjonell kontroll over drikkingen dag for dag, men trenger hjelp til den mentale av meg som jeg kjemper mot og som planlegger drikking knyttet til framtidige anledninger,reising, alenetid ved å planlegge sepponering av antabus.

Jeg ber om råd om hvem jeg kontakte som kan rådgi meg om hordan jeg får bukt med den indre demonen

mann/gutt |
57 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Folk takler denne typen situasjoner på ulik måte. Det finnes ingen fasit på hvordan å få bukt med demoner. Her er en del vanlige måter folk bruker.

  • Behandling, enten innleggelse eller poliklinikk. Da trengs henvisning fra lege, f.eks. fastlege. Her er en oversikt over behandlingssteder i Oslo.
  • Møter. Det mest vanlige er AA. Her er møteliste for AA i Oslo. I Oslo kan du også gå på møter i De Norske Lenker, det er en litt annen ideologi enn AA.
  • Mange har også utbytte av å møtes mer uformelt med folk som har slitt med rusproblemer. På f.eks. Retretten i Oslo er åpen for alle fra kl. 10 på hverdager.
  • Medisinering, f.eks. Antabus eller andre legemidler. Dette kan du diskutere videre med din lege.
  • Nettsteder som tilbyr veiledning, f.eks. Balance.
  • For mer generell veiledning og støtte for psykiske plager, kan det være en idé å be legen henvise deg til psykolog.

Se også lenkene under svaret.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen