Hvor mye MDMA kan jeg ta?

Hei. Eg er forholdsvis ny innen rus, og ikke tatt annet enn kokain og MDMA. Eg har veldig høy toleranse på alkohol, og tror eg har samme på disse stoffene. Har gitt kokain mange forsøk, men aldri kjent effekten som alle snakker om. Med MDMA har eg kjent effekt av 0,15-0,17 drop med etterfylling på 0,1 etter 2-2,5 timer. Men på alle forum både de som skremmer, og de som utdanner, så står det at vanlig brukerdose på MDMA er 0,09-0,12 og at man ikke bør bruke mere enn 0,2 på en kveld. Eg skjønner at det er farlig å etterfylle for tidlig, men eg følger klokken slavisk og er skikkelig opptatt av «trygg» bruk, men eg blir jo snart fristet til å droppe mere i første omgang, for å få ønsket effekt. Er det Seratonin-nivået mitt som er utenfor normalen? Eller har det noe med det å gjøre? Når alle andre rundt meg er høy på kokain, så står eg som et spørsmålstegn og lurer på hva de snakker om, selvom eg er nybegynneren i gjengen. Såg på debatt på NRK at 1gr kokain var 80 brukerdoser? Kanskje med ny reform kan man bære 2gr kokain eller 0,5 gr. MDMA? De gangene eg har likt MDMA har eg tatt 0,17+0,1+0,1 med 2-2,5 timer mellomrom, men eg har sniffet 3gr kokain på en kveld uten å merke noe annet enn å være litt ekstra våken etterpå.
Eg sliter med å sove til vanlig (over middels søvnproblem) og vet at de er nok ikke beste rusmidler for meg, men er det noe sammenheng mellom melatonin-produksjon og Seratonin-krøll pga. disse sentralstimulerende midlene?

Savner et svar på hvor mye og hvor ofte man bør/kan ta MDMA før kroppen/hodet begynner å bli preget av det eller øke resistans.

Feks. hvor ofte går pasienter til MDMA-behandling for PTSD i prøveprosjektet? Mener eg hørte at pasient ble spurt om han ville ha 0,04 eller 0,06 gram i terapitime, men for min del merker eg INGENTING av den doseringen.

Har lest at man ikke bør totalt ta mere enn 0,2 totalt på en kveld, men eg tror eg bør droppe 0,2 for å i det hele tatt merke noe, og er det da farlig å etterfylle med 0,1+0,1 slik at det på totalt 4-5 timer blir inntatt 0,4 gram på 3 drop?

Hilsen en som ønsker trygg rusbruk velkommen

mann/gutt |
38 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Her er det ganske mange spørsmål – noen av dem kan vi svare deg på, andre ikke.

Først og fremst kan vi si at ja, det er individuelle forskjeller i hvor høy toleranse ulike personer har for MDMA, kokain, og en rekke andre rusmidler. Det er mange mulige grunner til dette, men f.eks. kroppsbygning, kjønn, generell helsetilstand, personlighet, dagsform, erfaring og lignende, kan helt eller delvis forklare disse forskjellene.

For øvrig er det riktig at mange fraråder å ta MDMA-doser som overtiger 100 mg. En annen ganske vanlig oppfordring, er å ikke ta noe særlig mer enn 1 mg MDMA per kilo kroppsvekt. Jo mer du overstiger anbefalt dosering, desto høyere blir risikoen for å oppleve milde til moderate bivirkninger, samt mer alvorlige skadevirkninger. Men, det finnes altså mange eksempler på brukere som har oversteget anbefalte doser, uten nødvendigvis å ta noen skade av det. En del av disse opplever riktignok en større grad av psykisk og fysisk ubehag i ettertid av bruken.

Når det gjelder konkret hvor mye du kan ta, uten noen betydelig økt risiko, kan vi egentlig ikke gi deg noen konkrete tall. Dette gjelder både for enkeltdoser, samt eventuelle tilleggsdoser. Dette er delvis fordi det også spiller inn en del faktorer som kan variere mellom ulike MDMA-episoder, som f.eks. din dagsform, væskebalanse i kroppen, styrken på stoffet og lignende. Så, dersom du har bestemt deg for at du trenger en større dose, bør du prøve deg frem med en svært forsiktig økning fra gang til gang, for å være på den sikre siden. Hyppigheten bør helst ikke være noe oftere enn noen uker mellom hver gang – minst. Gjerne også mer. Dette er for at kroppen skal rekke å restituere seg skikkelig fra gang til gang.

Til sist: dersom du i utgangspunktet opplever søvnvansker, håper vi at du oppsøker lege/helsepersonell for bistand. Men ja, bruk av sentralstimulerende rusmidler kan helt klart bidra til å forstyrre søvnkvalitet og døgnrytme i de periodene du bruker dette.

Se gjerne våre brosjyrer om MDMA og kokain for videre lesning.

PS. det er en misforståelse at 1 g kokain tilsvarer 80 brukerdoser (misforståelsen beror på at kokain ikke er så sterkt, og at en må ha vesentlig større doser enn det regnestykket tilsier). I skrivende stund ser det uansett ikke ut til at reformen (slik den opprinnelig var tenkt) blir implementert.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.