Avrusning uten henvisning

Hei
Min partner har innrømt til meg å ha et alkoholproblem og ønsker å slutte. Han er ikke noe voldelig. Bare kan bli fort sur på små ting. Men gjerne drikke flere øl gjennom dagen. Han ringte til rehab, men han må gå gjennom legen. Men det er nettopp det som er problemet. Han har voldsom smerte i beinet ditt. Og han vil ikke si han har et alkoholproblem til legen fordi han er redd for å ikke få full hjelp på begge dele. Han er redd at legen vil si at alkoholen er problemet og smerten er ikke der. Men han drikke fordi han har smerter, og for å kunne klare seg gjennom dagen. Men nå har det blitt for mye ,og han ser det nå. Er det noen plasser i Norge hvor man kan komme inn til rehab uten å måtte kontakte legen. Bare for 2 uker hvor man bli helt clean fra alkoholen i kroppen?

annet |
23 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

For å få behandling i spesialisthelsetjenesten må han få en henvisning. Henvisningen må ikke komme fra fastlegen hans, andre leger og NAV har også mulighet til å henvise ham til rusbehandling. Du kan lese mer om behandlingsapparatet og ulike typer behandling på siden vår Hvordan komme i kontakt med behandlingsapparatet.

Det finnes også private tilbud, hvor du ikke trenger noen henvisning – men da betaler man også selv for behandling. Eksempler på dette inkluderer P22, Kildevangen og flere. I tillegg finnes det også anonyme selvhjelpsgrupper, slik som AA og lignende, men dette er jo ikke avrusning eller behandling i den forstand.

For øvrig har han krav på hjelp med smertene sine selv om han har et alkoholproblem.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.