Kjenner en mann som trenger hjelp

Jeg kjenner en mann på 29 år som ruser seg og som trenger hjelp. Hvor kan jeg henvende meg?
Dette er en mann som tidligere har hatt «alt» jobb, hus og samboer. Så plutselig raknet det helt for han. Han har hatt det vanskelig med sin egen familie hele livet. Men jeg har så vondt av han og vil at han skal få hjelp. Foreldrene reiser til utlandet og gir helt faen.

kvinne/jente |
31 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Rusbehandling er i utgangspunktet frivillig. Det betyr at denne mannen selv bestemmer om han vil ha hjelp eller ikke. Dersom dette er en person du har en relasjon til vil vi først og fremt oppfordre deg til å snakke med ham om dette. I artikkelen vår «Hvordan snakke med noen om deres rusbruk» finner du tips til en slik bekymringssamtale. Har dere ikke noen særlig nær relasjon er det kanskje noen andre som har det? Du skriver jo at han har det vanskelig med familien, men kanskje har han noen nære venner du kan uttrykke din bekymring til?

Dersom han ønsker hjelp med rusproblemet sitt kan han få det ved å snakke med fastlegen. Fastlegen sender da en henvisning til TSB (tverrfaglig spesialisert behandling av ruslidelser). Du kan lese mer om prosessen her. 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.