Hvordan kan slike mennesker få ha en slik jobb?

Pga utrolig useriøs behandling fra Helsevesenet bruker jeg nå Amfetamin når ting blir for ille. Jeg har ADHD og ville ha medisin. Jeg gikk gjennom noen timer hos psykolog og prata om div. Ingen tvil om ADHD. Jeg fortalte at jeg medisinerte meg med alkohol og der ble notert. Så ble jeg oppringt av en annen «psykolog» som ville ha meg på møte øyeblikkelig. Jeg sa at jeg ikke hadde tid, siden jeg var på en møbelforretning sammen med samboer for å handle. Da truet hun med å ordne det slik at jeg mista billappen om jeg ikke møtte!! Jeg møtte seff opp og hadde en «samtale» med dette meheet. Jeg trekte tilbake alt innen ADHD og så at jeg ikke trengte hjelp. Hvordan kan slike mennesker få lov til å ha en slik jobb!!! Jeg bruker svært lite. Ca 10 g pr år!!

mann/gutt |
61 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Nå kjenner ikke vi din sak, eller akkurat hva som skjedde, men psykologer har visse regler de må forholde seg til.

Når det gjelder å få ADHD-medisin er det vanligvis krav om rusfrihet i en bestemt periode før man kan få innvilget medisiner. Og når det gjelder førerkort har psykologen meldeplikt dersom han/hun vurderer det slik at du ikke oppfyller helsekravet til å ha førerkort, for eksempel på grunn av rusbruk (dette gjelder også alkohol). Du kan lese mer om hva dette innebærer her.

Vi kan bare gjette på hvorfor denne psykologen gjorde som hun gjorde, men vi vil anta at det har noe med de retningslinjene vi nevner over å gjøre.  Det høres uansett ikke ut som at dette ble håndtert på noen grei måte. Hvis du ønsker å klage kan du gjøre det til Statsforvalteren. Du finner informasjon om hvordan du klager her. Du kan også vurdere om du vil kontakte Pasient- og brukerombudet for veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.