Jeg angrer skikkelig på at jeg prøvde kokain

Jeg angrer skikkelig på at jeg prøvde kokain. Det skjedde for over 3 år siden, men har forsatt en uggen følelse på det. Jeg vet jo fremdeles ikke faktisk hva jeg tok, det ble jo fortalt at det var det, men vet jo aldri. Det er ekkelt å tenke på, og føler jeg kan ha fått noen reaksjoner på det. Husker selv at jeg var deppa dagen etter, og fremdeles er jeg deppa og angret, mest fordi jeg følte meg presset til det. Jeg passet på at alle tok det før meg for å se at ingen ble alvorlig syke. Tok selv veldig lite, og kun en gang. Antageligvis i forbindelse med andre hendelser, men det var på sett og vis begynnelsen av det. Noe jeg kan gjøre for å håndtere den dårlige samtvittigheten? Bør jeg fortelle det til kjæresten min eller bør jeg lukke kapittelet og gå videre?

kvinne/jente |
28 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Alle kan gjøre ting de angrer på etterpå – det er helt normalt. Strengt tatt er det jo unormalt å aldri ha gjort noe man angrer på.

Men når du har dårlig samvittighet for en enkelthendelse etter såpass lang tid, er du kanskje i overkant hard mot deg selv. Å ha gitt etter for presset og prøvd en liten mengde kokain én gang er jo heller ikke spesielt alvorlig, sånn vi ser det. Og sett bort ifra at du følte deg litt deppa dagen etter – noe som er helt normalt – så gikk det jo også bra med deg. Det er ingen grunn til å tro at du har tatt noen varig skade av den ene gangen.

Derfor er det nok helt greit om du bare prøver å lukke kapittelet og gå videre, ja. Og om du skal fortelle dette til kjæresten din eller ikke, er det egentlig bare du selv som kan vurdere. Ingenting er åpenbart riktig eller feil der.

Hvis du generelt strever en del med dårlig samvittighet, bekymring, selvkritikk og lignende, kan du vurdere om du vil oppsøke en psykolog for veiledning. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.