Mistet førerkortet, hva er regelverket?

Hei jg mistet førerkort for 1 år var påvirka av has og kokain så slo ut på positiv og ca 0.5 i promile…hva er regelverketr for det

mann/gutt |
47 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det er to regelverk som gjelder ved rusbruk og bilkjøring; veitrafikkloven (som trer i kraft om du kjører ruspåvirket), og helsekravene til førerkort; som avgjør om du generelt er skikket til å ha førerkort.

Du kan lese mer om regelverk omkring førerkort og rusbruk i artiklene våre her.

Ruspåvirket kjøring straffes med bot og/eller fengsel, i tillegg til beslaglagt førerkort. Men mister du førerkort på grunn av helsekravene, må du vise rene urinprøver i minst 6 måneder før det tas en vurdering på om du kan på det tilbake (med visse vilkår om fortsatt kontroll). Informasjon om hvordan det foregår finner du i linkene over.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.